Tutireceptek.hu fejléc

Csirkecomb Sztroganoff/paleosan recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
6-7 csirkecomb felső, "dobverő"
20 dkg csiperke gomba
1 fej vöröshagyma
1 bögre hagyma zöldje vagy póréhagyma
4-5 kisebb savanyú uborka
1 kisebb sárgarépa
1-1,5 dl cocomas(kókuszkrém)
mustár
só,bors, majoranna, fokhagymasó
1 ek ecet
kacsazsír

Elkészítés:
Az apróra vágott vöröshagymát a hagyma zölddel együtt kacsazsíron megpárolom, és beleteszem a többi hozzávalót is, kivéve a cocomast és a combokat.Mikor a zöldségek már félig megpárolódtak, felengedem egy bögre vízzel és mehetnek bele a combok is. Kis lángon, fedő alatt néha megkevergetve összefőzöm.Ha már leválik a csontról, belekeverem a cocomast, ecetet.Szükség szerint pici vizet teszek még bele, hogy sok szaftja legyen.

Tanácsok:
Régebben ezt tejszínnel készítettem, de tökéletes lett cocomassal is, semmi kókuszíze nincs.
Karfiol-póré püré lesz hozzá krumplipüré helyett.Fotót találtok a paleos naplómban róla, 355. bej.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: Mariann63


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rác csirkecomb » Rokfortos csirkecomb » Sült csirkecomb » Titokban sült csirkecombok
» Mustáros, mézes csirkecomb » Naranccsal sült csirkecomb » Töltött csirkecomb » Fokhagymás csirkecombok
» Rakott, bundás csirkecomb » Karácsonyi diós csirkecomb » Marengói csirkecomb » Fokhagymás csirkecomb
» Hamis rántott csirkecombok » Almás csirkecombok » Sajtos csirkecomb » Bundás csirkecombok


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.