Tutireceptek.hu fejléc

Csirkehúsos töltött paprika recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
8 paprika (piros, sárga, zöld is lehet)
1 evőkanál 10%-os ecet
1 teáskanál cukor
30 dkg gomba
1 evőkanál olívaolaj
1 zacskó (125g) hosszúszemű előgőzölt és vad rizs
20 dkg sült csirkehús (más hús is lehet)
1 csomó újhagyma
1 ág bazsalikom
3 evőkanál majonéz
1 evőkanál Dijoni mustár
1 evőkanál felaprított petrezselyemzöld
1 evőkanál ételízesítő

csipetnyi őrölt bors

Elkészítés:
A paprikákat hegyes késsel kicsumázzuk. Nagyobb edénybe vizet töltünk. Sóval, ecettel, cukorral ízesítjük, és felforraljuk. Beletesszük a paprikákat, nem túl puhára főzzük, majd lecsöpögtetjük. Közben a gombákat tönkjükkel együtt felaprítjuk. A felforrósított olívaolajon megpároljuk, majd kivesszük. A rizst a csomagoláson olvasható utasítás szerint megfőzzük. Lecsöpögtetjük és hűlni hagyjuk. A sült húst apróra felkockázzuk. Az újhagymát és a bazsalikomot finomra felaprítjuk. A rizst a gombával, a hússal, a majonézzel, a mustárral, a borssal, a hagymával, a petrezselyemzölddel meg a bazsalikommal összekeverjük, és az ételízesítővel fűszerezzük. Végül a masszát a paprikákba tömjük.
Kenyérrel fogyasztjuk. Hideg előételnek is kínálhatjuk.


A receptet beküldte: MRG


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Zöldpaprika sajttal » Sajttal töltött falatkák » Narancsos töltött keksz » Koktélrákkal töltött gomba
» Töltött pontyfilé » Fennséges töltött husi » Hússal töltött cannelloni » Szardíniás töltött tojás
» Juhtúróval töltött pogácsa » Almába töltött csirkemell » Töltött fasírttekercs » Erdélyi töltött paprika
» Hideg töltött sárgarépa » Rizzsel töltött paprika » Gesztenyével töltött fácán » Csirke chilipaprikával


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.