Tutireceptek.hu fejléc

Csirkemell szezámos-mézes bundában pirított tésztával recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 csirkemell csíkokra vágva

A páchoz:

őrölt fehérbors (én ötfűszer-keveréket használtam helyette), só, cukor, 1/2 tk. fehérbor, 1/2 tk. szezámolaj

A bundához:

1/2 csésze liszt
1/4 csésze keményítő
csapott tk. sütőpor
1 felvert tojás
2 ek. olaj
2/3 csésze víz
kevés só

A mézes mázhoz:

1/8 csésze méz
1/4 csésze cukor
1/8 csésze ketchup
1 ek. fehérborecet

Elkészítés:
A csirkecsíkokat bepácoljuk, minimum néhány órára hűtőbe tesszük. Ha összeértek az ízek, a bundába mártott csirkedarabokat wokban bő olajban kisütjük. Utána a mézes mázhoz összemelegítjük a hozzávalókat és beleforgatjuk a kész húst. Megszórjuk szezámmaggal.

Pirított tészta:

A kifőtt spagettit vagy kínai tojásos tésztát az alábbi összetevőkkel nyakon öntöm és wokban kevés olajon megpirítom.

1-2 ek. sötét szójaszósz
1 kk. chiliszósz
1 kk. kristálycukor
1 kk. borecet
1/2 kk. só
1/2 kk. kukoricakeményítő
6-7 ek. langyos víz


A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Piritott dara leves » Csirkemell á la Stik » Húsvéti rakott csirkemell » Krémsajtos csirkemell
» Cukkini tésztabundában » Pirított karamellás dió » Csirkemell saláta » Kubai csirkemell
» Tavaszi párolt csirkemell » Chilis csirkemell » Sörös csirkemell » Karfiol húsos bundában
» Petrezselymes csirkemell » Napsugár csirkemell » Tahiti csirkemell » Juhsajt szezámos bundában


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.