Tutireceptek.hu fejléc

Csirkemell tejmártásban recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
60 dkg kicsontozott csirkemell
1/2 liter tej
5 gerezd fokhagyma
2 evőkanál olaj
2 evőkanál liszt
ízlés szerint só és őrölt fehér bors

Elkészítés:
Előző nap a csirkemellet vékony szeletekre vágom, és klopfolóval gyengén kiverem. Mélyebb tűzálló tálba teszem, megsózom, megborsozom, és rászórom a zúzott fokhagymát. Ráöntöm a tejet, a tálat befedem, és másnapig hűtőszekrényben tartom. Az étel készítése előtt a csirkeszeleteket lecsöpögtetem, lisztbe mártom, és felforrósított olajon mindkét oldalán átpirítom, majd visszateszem a tejbe. A tálat lefedem, és előmelegített, forró sütőben addig párolom, míg a tej helyett sűrű mártás képződik alatta. (Tejet lehet pótolni.) Burgonyapürével, savanyúsággal tálalom.

Elkészítési idő: 70 perc

A receptet beküldte: cirmesitompika


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gombakrémes csirkemell » Rakott csirkemell » Korpás csirkemell » Görögös csirkemell
» Csirkemell "izé"módra » Csirkemell rizibizivel » Magyaróvári csirkemell » Csirkemell vagdalt
» Gesztenyés csirkemell » Szabolcsi csirkemell » Petrezselymes csirkemell » Avokádós csirkemell
» Narancsos csirkemell » Csirkemellsonka » Sajtos tejfölös csirkemell » Gombás-sonkás csirkemell


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.