Tutireceptek.hu fejléc

Desszertmeggy recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
5 kg meggy /szentesi vagy pándi fajta/
1 kg cukor
1 dl rum
1 teáskanál szalicil

Elkészítés:
A meggyet kifejtjük ugy, hogy csak egy kis lyuk legyen rajta,
a rumot elkeverjük a szalicillal,
a fejtett meggyet a cukorral és a rummal soronként beteritjük,
4-5 napig letakarva érleljük,
közben óvatosan kevergetjük.
A végén üvegbe tesszük és lefedjük.
A kimaradt gyümölcslét palackozzuk.

Tanácsok:
A folyamat végére a meggy szép kerek lesz, alkalmas bármilyen sütemény vagy desszert diszitésére. És nagyon finom!


A receptet beküldte: julcsi6


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Keksz kocka » Mézes csokoládémártás » Könnyű almás » Krémes almatorta
» Hamis túros » Gyors tiramisu » Mézeskalács, ami rögtön puha » Joghurtos diós süti
» Hókifli (olcsó) » Rumos kétszínű sütemény » Hagyományos ganca » Farsangi fánk
» Citromos csillagok » Boszorkány máglya » Brünni torta 2 » Túrós lepény feketeszederrel


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.