Tutireceptek.hu fejléc

Hagyományos ganca recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
2 deci víz, 1 evőkanál zsír, csipet só és annyi liszt amennyit felvesz.
10 deka zsemlemorzsa.

Elkészítés:
A vizet egy lábasba öntjük beletesszük a sót és a zsírt.
Ha felforrt akkor beletesszük a lisztet és megfőzük.
A zsemlemorzsát pegpirítjuk egy kis zsíron és kiskanállal beleszaggatjuk a tésztát.
Forrón cukorral tálaljuk.

Tanácsok:
Én a tésztába is teszek egy kis cukrot, bár a recept nem írja.
Nagymamámtól tanultam és igen finom ebéd egy tartalmas leves után.

Elkészítési idő: 20 perc

A receptet beküldte: emesecske

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Burgonya ganca » Kölesganca » Hagyományos mézeskalács » Hagyományos fánk
» Hagyományos babfőzelék » Hagyományos körözött » Hagyományos padlizsánkrém » Hagyományos krumplistészta
» Ganca (sós étel) » Hagyományos tarkedli » Szalontüdő hagyományosan » Hagyományos gyümölcstorta
» Hagyományos palacsinta » Ganca » Hagyományos lebbencsleves » Hagyományos, lekváros fánk


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.