Tutireceptek.hu fejléc

Mézeskalács, ami rögtön puha recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
50 dkg liszt
1/2 ek. szódabikarbóna
17 dkg porcukor
2, 5 ek mézeskalács fűszerkeverék
1 egész tojás + 1 sárgája
20 dkg méz
25 dkg margarin

Elkészítés:
A szárazanyagokat összekeverjük és fészket készítünk a közepébe. A margarint feldaraboljuk, beletesszük a tojásokat és a mézet. Fokozatosan összegyúrjuk. Egy éjszakát hűtőben pihentetjük. A többi a szokásos: nyújtjuk, szaggatjuk, sütjük, írókázzuk.

Tanácsok:
Én egyszerre csak a felét kezdem kinyújtani és mindig gyorsan kell dolgozni vele, ne ragadjon. Utána a maradék pár percre bekerül a mélyhűtőbe így nem lesz ragacsos. A tepsibe csak sütőpapírt tettem, könnyen feljön róla. Sütési idő kb 6-7 perc volt.

Kezdőknek érdemes ezzel a recepttel próbálkozni a biztos siker miatt.


A receptet beküldte: barackmag


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mézeskalács tuti recept » Azonnal ehető mézeskalács » Egyszerű mézeskalács » Formatartó mézeskalács
» Hamis mézeskalács » Puha mézeskalács » Mézeskalács :) » Karácsonyi mézeskalács
» Mézeskalács - a' la Hugi » Mézeskalács függelék » Mézeskalács (Kata-féle) » Mézeskalács ízű joghurt
» Mézeskalács, puha és finom » Mézeskalács, cukormázzal » Mézeskalács muffin » Osztrák mézeskalácstorta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.