Tutireceptek.hu fejléc

Diós-lekváros zserbó recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
2 dkg élesztőt langyos tejben 1 kiskanál cukorral felfuttatunk. 35 dkg lisztet 20 dkg
margarinnal vagy 10 dkg zsírral elmorzsolunk, hozzáöntjük a megkelt élesztőt, 5 dkg cukrot,
1 tojást és jól összedolgozzuk.

Elkészítés:
A tésztát három egyenlő részre osztjuk. Mindegyik lapot 35X25 cm-es sütőlemez méretére
nyújtjuk. Az első lapot beletesszük a tepsibe, lekvárral megkenjük, és meghintjük porcukorral
kevert darált dióval. Ráhelyezzük a másik lapot, és hasonlóképpen kenjük és szórjuk meg,
majd a harmadik lappal befedjük. A tésztát villával megszurkáljuk, és 1 órát kelesztjük.
Sütés után 10 dkg olvasztott csokival vonjuk be a tetejét.


A receptet beküldte: csorieva

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Zserbó U1 » Diós zserbó » Zserbó kókusszal » Zserbó szelet
» Zserbószelet (kiadós) » Zserbó golyó » Mákos-meggyes zserbó » *Zserbó*
» Zserbó tallér » Zserbógombóc » Zserbógolyó » Zserbó zsiinaa módra
» Vendégváró jércezserbó » Zserbó másképp » Mézes fincsi zserbó » Diós-lekváros puffancs


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.