Tutireceptek.hu fejléc

Fekete-fehér csokolédéparfé recept

Kategória:
 Fagylaltok

Hozzávalók:
3 nagy tojás szétválasztva,
4 evőkanál kristálycukor,
3 dl tej,
10 dkg fehér csokoládé,
10 dkg étcsokoládé + a díszítéshez,
3 dl tejszín

Elkészítés:
A tojássárgáját verjük fehéredésig habosra a cukorral! Tegyük lábosba, adjuk hozzá a tejet, takarékon melegítve, folyamatosan kevergetve sűrítsük be a krémet! Felezzük el a krémet, az egyikbe tegyük a felkockázott ét-, a másikba a fehér csokoládét! Hagyjuk kihűlni mindkét krémet! Verjük fel a tejszínt habnak, keverjük kettéosztva a kétféle csokikrémhez. 7 dl-es őzgerincformába (használhatunk kerek tálat is) öntsük a fehér krémet.
Tegyük a mélyhűtőbe 2-3 órára! Addig a másik krémet tegyük a hűtőbe! Amikor már enyhén megszilárdult a fehér krém, öntsük rá a másikat is, és tegyük a mélyhűtőbe szilárdulásig. Pár perccel fogyasztás előtt hagyjuk szobahőmérsékleten olvadni a fagylaltot, hogy könnyen vágható legyen. Csokoládéforgáccsal díszíthetjük.


A receptet beküldte: the edgeof glory


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fekete-fehér kocka » Fekete-fehér süti » Fekete-fehér finom süti » Fekete-fehér muffin U1
» Fekete-fehér muffin » Görögdinnye granita » Mogyorós csokoládés fagyi » Csokoládés körte fagylalt
» Mazsolás álom » Kávés granita » Házi karamellfagyi » Kókuszfagylajt
» Addiktív eperhab » Ibolyafagylalt » Házi citromfagyi » Egyszeru Bounty fagyi


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.