Tutireceptek.hu fejléc

Finom sajtos kelbimbó recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
50 dkg kelbimbó

1 tojás

10-12 dkg liszt

2 dl tej

5 dkg reszelt trappista sajt

1 közepes fej vöröshagyma

3 evőkanál olaj

1 mokkáskanál törött fekete bors

1 teáskanál só

olaj a sütéshez

Elkészítés:
A kelbimbók külső, fonnyadt levélkéit leszedegetjük. Megmossuk, majd sós, forrásban lévő vízbe dobjuk. Az újraforrástól számított 3 percig főzzük, ezután leszűrjük, és nedvszívó papíron szétterítjük, hogy hamar leszáradhasson.

A "mártótésztához" a tojást a tejjel habosra felverjük, hozzáadjuk a lisztet és az olajat, majd habverővel simára keverjük. Megsózzuk, megborsozzuk, és hozzákeverjük a megtisztított, lereszelt vagy nagyon finomra összevágott vöröshagymát. Végül belekeverjük a reszelt sajtot.

A kelbimbódarabokat először lisztbe mártjuk, majd a tésztába forgatjuk, és azonnal bő, forró olajba rakva, szép barnáspirosra megsütjük. A felesleges olajat lecsöpögtetjük, és tetszés szerinti körettel, mártással vagy salátával tálaljuk.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Márványsajtos salátaöntet » Almás sajtos tojássaláta » Sajtos rudak 2. » Finom fűszeres máj
» Csupa csokis muffinom » Bence sajtos tésztája » A legfinomabb pizza » Sajtos lasagne
» Finom flodni » Sajtos csiga-bigák » Sajtos vegyes zöldség » Füstöltsajtos croissant
» Túrórudi finom torta » Bailey's finoman » Isteni finom sárga túró » Ropogós sajtos stanglik


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.