Tutireceptek.hu fejléc

Fudge (omlós, skót vajkaramella) recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
675 g kristálycukor
75 g vaj
340 g tejszín

Elkészítés:
Készítsünk elő egy kb. 20 × 22 cm-es, kisebb méretű tepsit. Vajazzuk ki, majd béleljük ki sütőpapírral. Öntsük a cukrot, a vajat és a tejszínt egy nyeles lábasba. Alacsony hőfokon, lassan forraljuk fel, közben kevergessük. Folytassuk a főzést és a kevergetést még 25-30 percig. Vegyük le a tűzről, majd kézi habverővel verjük fel jó alaposan (kb. 10-15 percig), ekkor még jobban be fog sűrűsödni, és még könnyebb, krémesebb lesz. Öntsük a masszát az előkészített tepsibe, és szobahőmérsékleten hagyjuk hűlni fél órát. Ekkor vágjuk kockákra, de hagyjuk a tepsiben tovább hűlni még legalább két órahosszát. Ízlés szerint lehet vaníliásat készíteni, vagy tört csokoládét belekeverni (úgy a leglátványosabb, ha csak annyira keverjük bele, hogy a massza csíkos maradjon), vagy pörkölt mogyorót, mazsolát, darabolt aszalt meggyet is tehetünk bele. Isteni!

Tanácsok:
Ennek a szónak (Fudge*) nincs pontos magyar megfelelője, de emlékeztek még az igazi, régi, omlós Boci vajkaramellára? Az pontosan ilyen volt! Lehet, hogy ezért imádjuk ennyire… (*ejtsd = fádzs)

/


A receptet beküldte: turkkati


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Túrós pogácsa "omlós" » Szalakális omlós krémes » Mogyoróvajas omlós keksz » Omlós répatorta
» Illatos omlós csirkemell » Omlós fasírt » Omlós csokiszelet » Omlóshabos dióspite
» Az Update omlós tészta » Omlós kapros-túrós kiflik » Omlós diabetikus almatorta » Kínai illatos omlós csirke
» Omlós tepertős pogácsa » Omlós krémes » Omlós csók » Húsvéti omlós krémes


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.