Tutireceptek.hu fejléc

Gesztenyedesszert tejszínnel recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
20 dkg gesztenyemassza,
1 cs. vaníliás cukor,
2 ek. rum,
5 dkg porcukor,
1 tk. zselatin,
5 dl tejszín,
1/2 cs. vaníliás pudingpor,
2,5 dl tej,
3 dkg kristálycukor,
1/2 ek. vaj,
1 ü. cseresznyebefőtt, tejszín a díszítéshez

Elkészítés:
A gesztenye 2/3 részét vaníliás cukorral, rummal és porcukorral simára keverjük. A vaníliás pudingporból, a tejből, a cukorból és a vajból pundingot főzünk, majd - nem forrón - jól összekeverjük a gesztenyemasszával. A tejszínt kemény habbá verjük, s hozzáadjuk az előírás szerint felfőzött zselatint. Ezután hozzákeverjük a gesztenyemasszához.
A tejszínes gesztenyemasszával félig töltjük a desszertes poharakat, poharanként 5 szem cseresznyebefőttet teszünk bele, majd a masszával teletöltjük a poharakat. A tetejét egy tortakenő lapáttal lesimítjuk, végül tejszínhabrózsákkal díszítjük, s ezeket még megszórjuk a fennmaradt és krumplinyomón áttört gesztenyével, majd minden poharat cseresznyebefőttel díszítünk.
A megtöltött desszertes tálkákat 20 percre hűtőszekrénybe tesszük.

Tanácsok:
Ez az ízletes, könnyű desszert a gesztenyeszezon csemegéje.


A receptet beküldte: bnedora


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rakott krumpli tejszínnel » Gombamártás tejszínnel » Hagymaleves tejszínnel » Csokis muffin tejszínnel
» Csokitorta tejszínnel » Rizottó tejszínnel » Almapuncs tejszínnel » Noémi 23 túrós sütije
» Krémes máktorta 2 » Gyümölcsös pudingcsiga » Halvas kekszes süti » Manó kávéscsészéje
» Gyors muffinok(20 perc) » Sárgabarackos szelet » Habos almás szeletek » Kokosmakronen


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.