| Gluténmentes kenyér receptKenyerek, péksütemények Hozzávalók: 540g Schar Mix B Kenyérpor 6g étolaj 6 evőkanál Glutenix 2 kiskanál só szárított élesztő 600 ml víz 80 ml tej Elkészítés: A hozzávalókat összekeverjük ( a legjobb kézi mixer dagasztójával). Ha összekevertük beleöntjük a kenyérformába,és kelni hagyjuk kb. fél óráig. Ha megkelt étolajjal bekenjük,rakhatunk rá magokat is. Sütőben 200 fokon sütjük, kb 50 percig. Tanácsok: Jó tanács: A sütőbe érdemes betenni egy kevés vizet (egy kis lábasba) mert akkor jó állagú lesz a kenyér. Ez a kenyér nagyon finom, frissen finomabb mint a búzalisztből készült. A receptet beküldte: Bogicaa Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |