Tutireceptek.hu fejléc

Görög csirkecombok recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
4 db csirkecomb,
45 dkg paradicsom,
25 dkg olívabogyó,
1 közepes hagyma,
2 gerezd fokhagyma,
5-6 friss (v. 1 mk. szárított) bazsalikom,
1 csokor petrezselyem,
1 ek. Worcester szósz,
só, bors,
olaj

Elkészítés:
A húst megmossuk, szárazra töröljük, gyengén besózzuk, borsozzuk, és kevés felhevített olajban hirtelen elősütjük.
Tűzálló tálba lerakjuk, ebben fogjuk majd tálalni.
A sütőolajban megfonnyasztjuk a finomra vágott hagymát, hozzáadjuk a meghámozott, cikkekre vágott paradicsomot, a zúzott fokhagymát, a finomra vágott bazsalikomot és petrezselymet, a Worcester szószt, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, kb. 10 percig fedő alatt pároljuk, aztán fedő nélkül felére elforraljuk a levét. Hozzákeverjük a kimagozott, felezett olívabogyókat, a csirkére öntjük, és előmelegített sütőben, mérsékelt tűznél (180 fok) addig sütjük, amíg a csirke megpuhul, és kissé megpirul (kb. 30-35 perc).

Tanácsok:
Semleges ízhatású körettel tálaljuk.

(Én, wokban készítettem el, nem tettem sütőbe.)


A receptet beküldte: bnedora


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Lime-os görögdinnyekoktél » Görög meggyes » Eredeti Görög Souvlaki! » Pita görög lepénykenyér
» Görög palacsinta » Halvas (görög) » Görögdinnye szorbet » Narancsos csirkecombok
» Görög rántotta » Uborka saláta Görög módra » Daktyla (görög édesség) » Cukkinirakottas görögösen
» Görög gyümölcsleves 2. » Görög uborkasaláta » Pikáns csirkecombok » Görög lepény


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.