Tutireceptek.hu fejléc

Hagymás máj szalonnás burgonyával recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
személyenként:
15-20 dkg csirkemáj
1 fej hagyma
1-3 ek olaj
só, tbors, majoránna
1 nagy burgonya
3-4 ek tejföl
baconszalonna

Elkészítés:
A burgonyát megmossuk majoránnával megszórjuk, pucolás nélkül alufóliába csomagoljuk, tepsibe rakjuk, vizet öntünk alá, és puhára sütjük pároljuk.

A májat csíkokra, a hagymát félfőre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, majoránnával ízesítjük, zsiradékon kevés vízzel pár perc alatt készre főzzük.
A kockára vágott szalonnát kiolvasztjuk.

A burgonyát 4 darabra vágjuk, tejföllel meglocsoljuk, a szalonnát rárakjuk, a forró májjal tálaljuk.


A receptet beküldte: andi6020


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Hagymasaláta » Hagymás máj » Lilahagymasaláta » Fokhagymás báránycomb
» Fokhagymás csirkecomb » Fokhagymás rakott csirke » Baconszalonnás spagetti » Szalonnás pulykatekercs
» Tepsis-hagymás csirke » Fokhagymás csülökfalatkák » Burgonyával rakott cukkini » Újhagymás tonhal pogácsa
» Szalonnás burgonyafőzelék » Újhagymás melegszendvics » Hagymás rántott cukkini » Fokhagymás pizzakenyér


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.