Tutireceptek.hu fejléc

Hagymás-mazsolás rizs recept

Kategória:
 Köretek

Hozzávalók:
100 g mazsola (magnélküli)

bors
olaj
2 fej vöröshagyma
2 tasak gyorsrizs
ételízesítő

Elkészítés:
Először a mazsolát vetjük alá egy szokatlan tortúrának: forrásban lévő, erősen sós-borsos vízben gömböcökké főzzük őket. Közben egy akkora teflonedényben, amiben majd az egész cucc kényelmesen elüldögélhet, az olajon üvegesre és aranysárgára pirítjuk a hagymát. Ha elkészült, hozzákeverjük az elképedt mazsolát, majd a dobozon lévő utasítás szerint megfőzött és kis ételízesítővel felturbózott rizst is. Isteni köret, főleg nanászos-tejszínes csirkéhez, de minden egyéb húsételhez is.

Tanácsok:
Sokszor csinálom vendégeknek, mindig óriási sikerrel. Bár annyi tízezresem lenne, ahányan már elkérték tőlem ezt a receptet... :)

Elkészítési idő: 20 perc

A receptet beküldte: Vérprofi

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sajtkrémes-csirkés muffin » Magyaros burgonya » Krumpli pacsa » Galuska (nokedli, nokli)
» Andland Sajtgolyói » Zsemlés köret » Köles-tál » Krokett
» Tarhonya olaszosan » Humusz » Borokkolipüré » Pirított burgonya
» Szalonnás édesburgonya » Fűszeres, zöldborsós rizs » Gombás burgonyarolád » Sajtos sült rizsgolyók


Amennyiben még nem tetted meg, most feliratkozhatsz heti hírlevelünkre, melyben a tutireceptek.hu weboldalra felkerült friss receptekről tájékoztatunk. Itt add meg e-mail címed:
Iratkozz fel friss receptjeinket tartalmazó RSS csatornánkra: http://www.tutireceptek.hu/rss
Kövess minket a Twitteren!
Lájkolj minket a Facebookon!


Minden jog fenntartva © 2014, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.