| Hamis marcipán vagy cukrász massza receptSütemények, édességek Hozzávalók: 250g viz 250g méz vagy cukor szirup 250g margarin 30g zselatin 3kg porcukor Elkészítés: Odatenni forrni a vizet, a mézet és a margarint. Amikor forr félrevenni és beletenni a zselatint, amit előzőleg feloldottunk 15 kanál hideg vizben. Utánna ezt beleönteni 3kg porcukorba. Jól elkeverni és amikor kihült lehet formázni.Olyan kell, hogy legyen mint a gyúrma.Ha túl lágy akkor lehet bele tenni még porcukrot. Ez az adag kb.5-6 nagy torta bevonására felel meg. De a felmaradt masszát zacskóba kell csomagolni és még hat hónapig eláll a hűtőben. Tanácsok: Én pont ma csináltam ezt először és nekem bevállt. Bár untig elég ezeknek a hozzávalóknak a negyedét is megcsinálni.Akkor is lesz jócskán belőle. Én azért csináltam meg mind, mert nem tudtam mennyi masszát fogok belőle kapni.Jó édes, de ha csak nagyon vékonyan vonjuk be vele a tortát és a torta nem túl édes akkor nagyon finom.Egyébként nem csak torta bevonására alkalmas, hanem készítheünk belőle akármilyen figurákat is.Pl. szülinapi tortára, de más alkalmakra is. Úgy lehet szinezni, hogy a kívánt színt egy kis vizzel feloldjuk és hozzákeverjük a marcipán masszához és jól eldolgozzuk. Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: mona82 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |