Tutireceptek.hu fejléc

Héjában sült burgonya zöldfűszeres tejföllel recept

Kategória:
 Köretek

Hozzávalók:
80 dkg burgonya,
12 dkg tejföl,
8 dkg parmezán sajt,
olívaolaj,
só,
petrezselyem zöld,
kapor,
snidling.

Elkészítés:
Az olívaolajon átfuttatjuk a petrezselyem zöldet, metélőhagymát és kaprot.
Ezután hozzáadjuk a simára kevert zsírszegény tejfölhöz.
A burgonyát szokásos módon héjában megsütjük, majd ha kész, meghámozzuk, négybe vágjuk, sózzuk és leöntjük a zöldfűszeres tejföllel.
Tetejére parmezán sajtot szórunk.
Forrón tálaljuk.
Zsírszegényebb formát kapunk, ha a fűszereket frissen adjuk hozzá, a tejfölt kefirrel vagy joghurttal helyettesítjük, és tolnai sovány sajtot szórunk a tetejére.


A receptet beküldte: CILUSKA


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Burgonya ganca » Lecsós burgonya » Zöldfűszeres hal » Gombás burgonya
» Zöldséges burgonyarolád » Vajbabfőzelék burgonyával » Burgonyás pogi » Burgonyás csoda...
» Fóliás burgonya » Burgonyás bagett (6 db) » Burgonyás sós teasüti » Sajtos burgonyasalata
» Sajtos-burgonyás lepény » Virsli burgonyatésztában » Burgonya Bori » Medvehagymás burgonya


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.