| Héjában sült burgonya zöldfűszeres tejföllel receptKöretek Hozzávalók: 80 dkg burgonya, 12 dkg tejföl, 8 dkg parmezán sajt, olívaolaj, só, petrezselyem zöld, kapor, snidling. Elkészítés: Az olívaolajon átfuttatjuk a petrezselyem zöldet, metélőhagymát és kaprot. Ezután hozzáadjuk a simára kevert zsírszegény tejfölhöz. A burgonyát szokásos módon héjában megsütjük, majd ha kész, meghámozzuk, négybe vágjuk, sózzuk és leöntjük a zöldfűszeres tejföllel. Tetejére parmezán sajtot szórunk. Forrón tálaljuk. Zsírszegényebb formát kapunk, ha a fűszereket frissen adjuk hozzá, a tejfölt kefirrel vagy joghurttal helyettesítjük, és tolnai sovány sajtot szórunk a tetejére. A receptet beküldte: CILUSKA Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |