Tutireceptek.hu fejléc

Hideg csokis kocka recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
egy 40 x 42 cm-es sütőformához:

Piskótához:
5 tojás
5 evőkanál cukor
1 csomag vaníliás cukor
5 evőkanál liszt
1 csomag sütőpor
3 evőkanál étolaj
3 evőkanál kakaó

Cukorszirophoz:
6 evőkanál víz
6 evőkanál cukor

Krémhez:
2 csomag vaníliás pudingpor
4 evokanál cukor
6 dl tej
25 dkg Rama margarin
15 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor

Csokoládébevonathoz:
10 dkg étcsokoládé
kis darab Rama sütőmargarin
kevés tej

Elkészítés:
A piskótához habosra keverjük a tojásokat a cukor-ral és a vaníliás cukorral, hozzáadjuk az étolajat, a sütőporral elkevert lisztet és a kakaót. A masszát beleöntjük a kikent sütőformába és 180 C-ra előmelegített sütőben kb. 17 percig sütjük.
A cukorsziruphoz 10 percig főzzük a vizet a cukor-ral. A még meleg piskótalapot félbevágjuk és leönt-jük a lehűtött cukorsziruppal.
Elkészítjük a krémet: a pudingport simára keverjük a cukorral és a tejjel, majd felfőzzük. A margarint a porcukorral és a vaníliáscukorral kihabosítjuk, majd hozzákeverjük a langyos pudingot /kb. 25 fokos/ és tovább habosítjuk.

A még meleg piskótaalapot félbevágjuk és leöntjük a surun folyó cukorsziruppal.

A csokoládét felolvasztjuk egy kis margarinon és bevonjuk vele a piskótát. Hűtve tálaljuk.


A receptet beküldte: alyce


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csokis kókuszos süti » Tejszínes-csokis piskóta » Kevert csokis sütemény » Hideg tokaji borkrémleves
» Csokis muzliszelet » Adventi kocka » Gombás kocka 2. » Hideg finomfűleves
» Hideg krémpuncs » Túrós-csokis muffin II. » Mandulás kocka (Zöld süti) » Csokis keksz
» Csokis-almás rizskótorta » Öszibarack leves hidegen » Csokis-kakaós csiga » Csokis Jaffa torta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.