Tutireceptek.hu fejléc

Húsos zöldségtokány recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
40 dkg sertéslapocka
40 dkg mirelit zöldbab
2 db nagyobb burgonya
1 nagy fej vöröshagyma
4 evőkanál olaj
1 evőkanál liszt
1 dl tejföl
csipetnyi só
1/2 citrom kifacsart leve
1 babérlevél
1 csokor kapor

Elkészítés:
A húst megmossuk, kis kockákra vágjuk, és az olajon kevergetve fehéredésig sütjük.
Ezután a megtisztított, apróra vágott vöröshagymát hozzáadjuk, és a hússal együtt megpirítjuk.
A meghámozott, kockákra vágott burgonyát meg a mirelit zöldbabot hozzáadjuk, megsózzuk, megborsozzuk, és annyi vízzel felengedve, amennyi éppen ellepi, a babérlevéllel ízesítve az egészet együtt puhára főzzük.
Végül a tejfölben simára kevert liszttel besűrítjük, és a cukorral meg a citromlével ízesítve, az apróra vágott kaporral megszórva tálaljuk.


A receptet beküldte: Hmv.


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Birkahúsos kukoricakása » Húsos melegszendvics » Húsos burgonyabomba » Madridi húsosfazék
» Húsos tészta » Mediterrán húsos tészta » Húsos-gombás cserépedény » Húsos káposztás palacsinta
» Húsos rakott tészta » Húsos-spenótos burek » Húsos lángos » Csirkehúsos egytál
» Rakott húsos rizs » Zöldséges húsos tészta » Húsos zöldség jénaiban » Húsos palacsinta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.