Tutireceptek.hu fejléc

Karácsonyi habkarika recept

Kategória:


Hozzávalók:
3 tojásfehérje
1 tk citromlé
15 dkg cukor
színes cukor
egyéni díszítőkellékek

Elkészítés:
3 tojásfehérjét a legmagasabb fokozaton kemény habbá verünk, 1 teáskanál citromlevet hozzákeverünk. 15 dkg cukrot apránként belekeverünk és addig verjük tovább, amíg a késvágás látható marad benne. A habmasszát nagylyukú nyomózsákba töltjük és sütőpapírral bélelt tepsire (kb. 6 cm átmérőjű) karikákat spriccelünk. Tarka cukormorzsával megszórjuk, néhány órán át száradni hagyjuk, majd az előmelegített sütőbe helyezzük.
Villanysütőnél: 100-120 C, gázsütőnél 1-2-es fokozat, sütési idő: 120-140 perc.
A karikákat konyhai rácsra téve hűlni hagyjuk, majd tetszés szerint ételfestékkel színezett porcukormázzal, süteménydíszekkel, tarka szemcsés cukorral díszítjük.

Tanácsok:
A száradás és hosszú sütés miatt ennyi az ideje.
De az összeállítás 10 perc.

Elkészítési idő: 140 perc

A receptet beküldte: cirmesitompika


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Karácsonyi puncs II. » Karácsonyi rumgolyó » Karácsonyi tej » Mézes karácsonyi asztalra
» Karácsonyi puha mézes » Karácsonyi sütemény » Karácsonyi töltött alma » Karácsonyi fatörzs
» Karácsonyi diós linzer » Karácsonyi Puncs » Karácsonyi tojáslikőr » Karácsonyi gyümölcsbólé
» Karácsonyi muffin » Karácsonyi puncsocska » Karácsonyi almapuncs » Karácsonyi Egg Nogg


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.