| Kedjenou (elefántcsontparti) -Afrikai recept receptEgytálételek Hozzávalók: 1 csirke, 1 nagy padlizsán vagy több kicsi, 1-2 hagyma, 1 hegyes erős paprika, 3-4 paradicsom, 1 gyömbér 1 cm, 1 babérlevél, 1 kk kakukkfű, 1-2 gerezd fokhagyma, 1 dl csirkeleves, olaj. Elkészítés: A csirkét lebőrözzük de nem kötelező, vágjuk sütési darabokra, a padlizsánt hámozzuk meg, vágjuk kockákra és sózzuk, a hagymát és paprikát aprítsuk finomra, a paradicsomot hámozzuk meg és vágjuk kockákra, a fokhagymát törjük át. Tegyünk mindent jól záródó mély edénybe (kukta vagy fazék fóliázva fedővel), jól keverjük össze, fedjük le. Főzzük közepes hőn legalább 1-2 órát, 5-10 percenként fordítsuk gyors rántással az edényen (kukta esetén nem kell), majd ellenőrizzük, puha e a hús, s még főzzük ha nem. Rizzsel vagy tarhonyával tálaljuk. A receptet beküldte: mese Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |