| Kelbimbo kremleves husgombccal receptHozzávalók: 1kg kelbimbo 50dkg daralt hus 2 nagy fej hagyma 3 ek zabpehely 1 tojas 2 dl light tejszin v tejfol v kefir/joghurt 0,5dl konyak - elhagyhato petrezselyem, baberlevel, szerecsendio, chili. oliva olaj, husleves le (vagy etelizesito) 1 ek norbi v tk liszt - en zabkorpat hasznalok Elkészítés: Az egyik fej hagymatolivaolajon megdinsztelem, radobom a kelbimbot es keves huslevel par percig parolom. Felontom a tobbi huslevel, beledobom a baberlevelet, sozom, borsozom, megszorom komennyel es hozzateszem a husgombocokat is: a hust a zabpehellyel, a masik hagymaval, soval, borssal, tojassal osszegyurom. Mikor a gombocok megfottek, behabarom a levest a tejszon, konyak, liszt keverekevel, es chilivel fuszerezem. Botmixerrel kicsit puresitem, mert a gyerekeim ugy nem latjak a zold leveleket es nem valogatjak ki :)) Talalasnal petrezselyemmel szorom meg, s par csepp olviaolajat csepegtethettek a tetjere, mi chilit is teszunk bele a ferjemmel. Tanácsok: Ez a leves igazan, a hideg, oszi napok etele nalunk! egy ilyen napon semmi masra nem vagyok, minthogy hazaerjek es vmi forro levest kanalazgassak - persze egy kis hussal, hogy utana mar ne nagyon kelljen mast enni :)) A gombocokat erdemes akkorara formazni, mint maga a kelbimbo, s ugy szamolni veluk, h 3-4 kelbimbora jusson egy husgomboc. szoktam a gombocokat halkozervbol is csinalni, daralt hus helyett, illetve ugyanigy lehet a reszelt repa+zabpehely valtozattal is, ha vki husmentesen akarja elkesziteni. A receptet beküldte: blueberry Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |