Tutireceptek.hu fejléc

Újhagymakrémleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
4 csomag újhagyma
egy kisebb fej fokhagyma
5 dkg vaj
2 közepes burgonya
1 húsleveskocka vagy 1 l húsleves
2 dl főzőtejszín
só, bors
petrezselyem
Tálaláshoz:
sajtos kifli, vaj, reszelt sajt vagy
levesgyöngy

Elkészítés:
Az újhagymát, a fokhagymát és a burgonyát megtisztítom, megmosom, az újhagymát és a burgit apróra összevágom. Majd a vajon először az újhagymát megfonnyasztom, hozzátöröm a fokhagymát, kicsit együtt pirítom, majd mehet hozzá a burgonya is és aztán a leveskocka. Elkeverem, majd felöntöm 1 liter forró vízzel. Aki úgy jobban szereti, készítse el külön a húslevest a kockából és úgy öntse hozzá. Ha van otthon maradék húsleves az a legjobb. Lefedem, és kb. 15 percig közepes lángon főzöm. Ezt követően bele a botmixer és simára turmixolom. Ez után hozzáöntök egy 2 dl-es főzőtejszínt, elkeverem, kissé összeforralom. Ízlés szerint utánsózom és vegyes borsot tekerek bele. A legvégén apróra vágott petrezselyemmel díszítem. Ha nincs, lehet snidling is, vagy az újhagyma szárából egy kevés, apróra vágva.
A sajtos kiflit ferdén szeletekre vágom, minden szeletet megkenek vajjal, majd reszelt sajttal megszórom, sütőben ráolvasztom a sajtot a szeletkékre és ezzel tálalom a levest.
Bármilyen más levesbetétet is használhatsz hozzá, ami illik a krémlevesekhez. Akár reszelt sajttal is tálalható.

Elkészítési idő: 30 perc

A receptet beküldte: Alexx


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Jókai finombableves » Rántottsajtos libamáj » Marhagulyás paleosítva » Olcsó rizsleves
» Meggykrémleves habgaluskával » Kukoricakrémleves » Őszibarack leves recept » Aszaltszilva-krémleves
» Erdélyi húsgombócleves » Zöldséges kolbászleves » Tárkonyos gombaleves » Éjféli leves
» Gyors petrezselyemleves » Színes virslis tészta » Ecetes tojás » Sütőtökös bableves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.