Tutireceptek.hu fejléc

Klasszikus máglyarakás recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
8 db kifli
4 közepes db alma (meghámozva)
6 dl tej
4 db tojás
15 dkg cukor
4 ek szilvalekvár (plusz kettő a fehérjébe)
1 ek fahéj
5 dkg vaj
1 db vanília (kikapart magja)

Elkészítés:
Felkarikázzuk a kifliket, és meglocsoljuk a hat deci tejjel, ha lehet, zsíros tejet vásároljunk, sokkal finomabb lesz vele.
A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját a cukorral és a vaníliával eldolgozzuk, a fehérjét félretesszük. A sárgáját ráöntjük a kiflikre, alaposan összekeverjük velük.
Az almákat meghámozzuk, kimagozzuk, és vékony cikkekre vágjuk, majd egy serpenyőben vajon párolni kezdjük pár percig. Meghintjük a fahéjjal és két evőkanál cukorral.
Egy közepes jénait kivajazunk, és a tejes-tojásos kifli felével kibéleljük, erre jön az alma, amit előzetes pároltunk, majd a kifliadag másik fele. Megkenjük 3 evőkanál lekvárral, én éppen szilvát használtam.
Húsz percig sütjük 180 fokon, majd kivesszük, megkenjük az előzetes felvert, lekvárral elkevert tojásfehérjével, és pár percre visszatoljuk a sütőbe, barnulásig sütjük.
sütési hőfok: 180°C


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Klasszikus paella » Máglyarakás 2. » Klasszikus rakott karfiol » Máglyarakás (Update 1)
» Máglyarakás szelet » Krémes - klasszikus » Klasszikus limonádé » Máglyarakás Anikó módra
» Máglyarakás » Gyors máglyarakás » Szilvás máglyarakás » Klasszikus "Lemon Pie"
» Klasszikus rakott káposzta » Máglyarakás kölesből » Klasszikus brassói » Klasszikus sport szelet


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.