Tutireceptek.hu fejléc

Köleskása - Millet (Panicum miliaceum) recept

Kategória:
 Reform ételek

Hozzávalók:
- 1/2 l víz
- 1/4 l köles
- 2 evk. hidegen sajtolt olaj (olíva-, napraforgó-, lenmag-olaj)
- 1 evk. TAMARI szójaszósz

Elkészítés:
Tegyük fel főni a kölest. Forrás után vegyük kis lángra, lassú tűzön, fedő alatt főzzük kb. 15 percig, míg a főzővíz fölszívódik, s a kölesszemek kinyílnak, megduzzadnak. A tűzről levéve várjuk meg, amíg ehetőre hűl, ezután adjuk hozzá az olajat, TAMARI-t.

Tanácsok:
- Fogyasztása:
Eszményi gabona, egyetlen a gabonák közül, amely nem savasít - lugosít.
Tökéletes étkezést biztosít valamilyen salátával, vegyes zöldséggel, lilahagymával.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: apokrif


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Köleskása sárgarépával » Köles körözött » Amarant krémleves » Zabfasírt
» Búzaleves » Amás-diós » Barnarizs-rakottas » Citromos golyók
» Zöldség curry » Zsuzsó zsemléi » Joghurtos padlizsán saláta » Máglyarakás kölesből
» Olyan mint a tejbegríz » Tejszínes sült szabdzsi » Gluténmentes zabtallér » Rakott cukkini ala Niobe


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.