Tutireceptek.hu fejléc

Körtés kosárka marcipánnal recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
1 cs. mélyhűtött leveles tészta (30dkg)
6 db kisebb körte (nem túl érett)
15 dkg nyers marcipánmassza
citromlé
szórócukor
2 ek. szeletelt mandula
liszt (a kidolgozáshoz)

Elkészítés:
Fektessük egymás mellé a tésztalapokat a nyújtódeszkára (vagy ahol dolgozunk) kiolvadni. Vágjuk fel a marcipánmasszát 12 részre, formázzunk belőlük kis golyókat.

Hámozzuk meg a körtét, felezzük el, magozzuk ki. Citromlével csöpögtessük meg.

A magház helyére (a mélyedésbe) nyomkodjunk marcipángolyókat.

Megfordítjuk a körtéket és a felszínét egymás mellett többször bevágjuk.

Nyújtsuk ki a tésztát a belisztezett munkaasztalon és vágjuk fel a körténél kicsit nagyobb téglalapokra.

Rakjuk a tésztára a felezett körtéket, a töltelékkel lefelé.

Vágjuk körbe a tésztát éles késsel fél cm-es peremet hagyva a körte körül.

Hajtogassuk és nyomogassuk be/fel a tésztát a körtébe/-re.

Szúrjuk mandulalapokat a körte bevágásaiba, szórjuk meg cukorral. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és úgy sütjük ki előmelegített sütőben.

Tanácsok:
Sütési idő kb. 20-25 perc.

Sütési hő az előmelegített sütőben:
elektromos sütő: 200fok
hőlégkeverés: 180fok
gázhőfok: 3

Melegen is kínálhatjuk desszertként.


A receptet beküldte: Emma*


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tészta kosárkák » Dióhabos kosárka » Körtés zabkása » Gyömbéres körtés turmix
» Körtés limonádé » Francia hagymakosárkák » Körtés süti dióval » Mogyorós-körtés pite
» Almás körtés kalácspuding » Körtés muffin » Körtés batyu » Kókuszos kosárka
» Kosárka » Diós/ kókuszos kosárkák » Párizsi kosárkák tojással » Vaníliás körtés turmix


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.