| Kozák sapkák receptSütemények, édességek Hozzávalók: Hozzávalók A szóráshoz 30 dkg kókuszreszelék A mázhoz 16 dkg étcsokoládé 10 dkg Rama A krémhez 25 dkg porcukor 8 dl tej 2 csomag Vanillincukor 20 dkg rétesliszt 30 dkg Rama A tésztához fél dl víz fél csomag Sütőpor 3 dkg kakaópor 20 dkg finomliszt 30 dkg kristálycukor 6 db tojás Elkészítés: Elkészítés Habosra keverjük a tojássárgával elkevert cukrot és vizet. A habos masszához keverjük a lisztet, kakaót és sütőport. Hozzáadjuk még a kemény habbá vert tojásfehérjét. Az így elkészített masszát beleöntjük egy sütőpapírral kibélelt tepsibe és előre melegített sütőben 190 °C-nál 25 percig sütjük. A megsült tésztát hagyjuk kihűlni és kör alakú kiszúróval 3 cm-es köröket vágunk ki belőle. A krémhez felforralunk 6 dl tejet és belefőzzük a 2 dl tejben elkevert lisztet és a vaníliás cukrot. A Ramát és a cukrot habosra keverjük és hozzáadjuk a lehűtött főzött krémhez, ezután jól elkeverjük. A piskóta korongokat félbevágjuk, közéjül krémet kenünk. Utána a krémmel bekenjük az oldalát és meghempergetjük a kókuszreszelékben. A csokoládémázhoz a Ramát és a csokoládét gőz felett felolvasztjuk. Elkeverjük, a masszával bekenjük a sapkák tetejét. Hűtőszekrénybe rakjuk. A receptet beküldte: Emy 35 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |