Tutireceptek.hu fejléc

Kuglóf gazdagon recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Hozzávalók

A bevonáshoz

10 dkg étcsokoládé vagy tortabevonó
A forma kikenéséhez

finomliszt
Rama
A tésztához

20 dkg kis kockákra vágott vegyes finomság (aszalt gyümölcs, dió és csokoládé)
30 dkg finomliszt
1 mokkáskanálnyi sütőpor
5 db tojás
2 csomag vanillincukor
30 dkg kristálycukor
30 dkg Rama

Elkészítés:
Elkészítés

1.A puha Ramát a cukor kétharmadával és a vaníliás cukorral habosra keverjük. A tojások sárgáját egyesével beledolgozzuk. A sütőport a liszttel - ebből egy evőkanálnyit félreteszünk - összeforgatjuk és az előzőekhez adjuk.
2.A tojásfehérjét kemény habbá verjük, a vége felé a maradék cukrot is hozzáadjuk, óvatos mozdulatokkal az előzőekbe forgatjuk.
3.A kis kockákra vágott aszalt gyümölcsöt, diót és csokoládét a félretett kanálnyi liszttel összeforgatjuk (így nem süllyed sütéskor a tészta aljára), a kuglóf masszájába keverjük.
4.Ramával kikent, belisztezett kuglófformába simítjuk, majd előmelegített sütőben, a közepesnél kicsit nagyobb lánggal (200 ˚C, légkeveréses sütőben 180 ˚C) kb. 1 órán át sütjük. Elkészültét a beleszúrt tűvel ellenőrizhetjük, ha nem tapad rá ragacsos massza, akkor megsült.
5.Amikor kihűlt, a tésztát olvasztott csokoládéval meglocsoljuk vagy bevonjuk, ahogy épp kedvünk tartja.


A receptet beküldte: Emy 35


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csokis kuglóf » Tarka kevert kuglóf » Stefánia vagdalt gazdagon » Finom kakaós kuglóf
» Csórós csirke, gazdagon » Almás-fahéjas kuglóf » Aszaltszilvás pulykakuglóf » Mennyei narancsos kuglóf
» Widman kuglóf » Tejfölös csokoládékuglóf » Egyszerű kuglófom » Kuglóf másként
» Baromfimell gazdagon » Fahéjas-almás kuglóf » Csokis-mogyorós kuglóf » Fahéjas kuglóf 2


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.