| Lagzis barack aprósütemény receptSütemények, édességek Hozzávalók: A tésztához: 70 dkg liszt 2 dl tej 20 dkg zsír 30 dkg porcukor 2 db tojássárgája 1 csomag sütőpor 1 csomag vaníliás cukor 1 csipet só A töltelékhez: A kisült tészta kikapart belseje 10 dkg darált dió 4 dkg cukor 10 dkg vaj 1 dkg kakaópor 3 evőkanál baracklekvár rumaroma ízlés szerint 1 csomag vaníliás cukor 2 dl tej A díszítéshez: 1/2 üveg császárkörte aroma 1/2 üveg mandula aroma 1 tojásfehérje A forgatáshoz: kristálycukor Elkészítés: 1. A tészta hozzávalóit a tej és a liszt kivételével egy tálban összekeverjük, majd apránként, felváltva keverjük hozzá a lisztet és a tejet is, összegyúrjuk, majd 1 órát pihentetjük hűtőben. 2. A pihentetett tésztából dió nagyságú gömböket formázunk, amiket egy sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatunk. A gombócokat, előmelegített sütőben, 180 C-on, 15-20 perc alatt világosra sütjük. 3. Még melegen félbe vágjuk a golyókat, és kikaparjuk a belsejüket. A kikapart tésztához adjuk a kakaóport, a porcukrot, a vaníliás cukrot és a darált diót, hozzáöntjük a lekvárt és a rumaromát is, majd a puha vajat, végül a tejjel teljesen simára dolgozzuk, és 1/2 órára hűtőbe tesszük. 4. Megtöltjük a félgömböket úgy, hogy éppen csak tele legyenek, majd egy kevés töltelékkel kettesével összeragasztjuk a félgömböket. Az aromákat 1-1 kis tálba öntjük, és foltokban megkenjük a "barack" felületét. Tojásfehérjével lekenjük, és azonnal kristálycukorba forgatjuk a sütiket. Tanácsok: Eléggé munkaigényes süti,de a végeredmény kárpótol mindenért,mert nagyon finom! Elkészítési idő: 90 perc A receptet beküldte: Miss Angel Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |