| Lecsós raguval rakott burgonya receptEgytálételek Hozzávalók: (6 személyre) 1 kg burgonya 0,25 kg darált sertés hús 1 fej vöröshagyma 1 zöldpaprika 1 paradicsom 2-3 ek. étolaj 2 dl tejföl 2 tojás petrezselyemzöld 5 dkg trappista sajt só bors őrölt paprika Elkészítés: A burgonyát héjában megfőzzük, hagyjuk kihűlni, majd meghámozzuk. A vöröshagymát apró kockákra vágjuk, majd a felhevített étolajban, enyhén megsózva, fedő alatt üvegesre pároljuk. Félidőben hozzáadjuk a feldarabolt paradicsomot és paprikát. Amikor a lecsó elkészült, teszünk rá 1-2 teáskanálnyi őrölt paprikát és borsot. Beletesszük a húst, kevés vizet öntünk rá és puhulásig főzzük. A tűzről levesszük és ekkor beledobjuk az összevágott petrezselyemzöld felét. Amikor már kissé kihűlt, elkeverünk benne 1 egész tojást. Egy közepes nagyságú tepsit kizsírozunk és a fele burgonyát belekarikázzuk. A tejfölbe belekeverünk 1 egész tojást és óvatosan hozzáöntjük a lecsós ragu szaftját. A burgonyára rákanalazzuk a ragut, erre öntünk egy kevés tejfölt, majd rákarikázzuk a burgonya másik felét. Amikor ezzel elkészültünk, a tejföld ráöntjük a burgonyára. Forró sütőbe téve addig sütjük, amíg a tejföl kissé pirulni nem kezd. Ekkor kivesszük a sütőből és ráreszeljük a sajtot, és megszórjuk a maradék petrezselyemzölddel. Kicsit hagyjuk pihenni, majd lapáttal 6 nagy kockára vágjuk és tálaljuk. Tanácsok: Adhatunk hozzá salátát, illetve savanyúságot. A receptet beküldte: Rozália Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |