Tutireceptek.hu fejléc

Libamájjal töltött csirkemellek recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
4 szelet csirkemellfilé
30 dkg libamáj
1db piros kaliforniai paprika
12 szelet bacon szalonna
só, őrölt bors
2 evőkanál olívaolaj
2 teáskanál bazsalikom

Elkészítés:
A csirkemellfiléket az oldalánál vágjuk be, nyissuk szét, mint egy könyvet. Tegyünk rá fóliát, és kissé klopfoljuk meg. Őrölt borssal, bazsalikommal és sóval ízesítsük.

A paprikát tegyük forró sütőbe és süssük addig, míg a bőre barnulni nem kezd. Ha kihűlt, bőrét húzzuk le, húsát osszuk négyfelé.

A libamájat szeleteljük fel, bazsalikommal és őrölt borssal fűszerezzük. Egy serpenyőben forrósítsuk fel az olívaolajat, majd a májszeletek mindkét oldalát 1-1 percig süssük elő.

Tegyünk a csirkemellszeletek közepére az elősütött libamájból, tetejére helyezzük a sültpaprikát. Göngyöljük fel, majd tekerjük be bacon szalonnával. Helyezzük egy tepsire és előmelegített sütőben 180 fokon süssük 20 percig.

Ha elkészült, ferdén vágjuk háromfelé, tálaljuk egy nagy tányérra, párolt tavaszi zöldségekkel és rozmaringos sült céklával körítsük.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Töltött hagymacsónakok » Kapros-túrós töltött gomba » Péter töltött káposztája » Sült töltöttpaprika
» Mézes töltött karika » Sajttal töltött fasírt » Juhtúrós töltött gomba » Töltött ostya 2.
» Csirkemájjal töltött gomba » Fetával töltött paradicsom » Sajttal töltött krumpli » Kakaós töltött copf
» Hideg húsos töltött alma » Mustáros csirkemellek » Töltött tojás (garnélával) » Tojással töltött borda


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.