Tutireceptek.hu fejléc

Magas Tátra recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Lapokhoz:

4 dl víz
25 dkg zsír
40 dkg liszt
10 tojás

Krém:

2 cs főzés nélküli (hidegen keverhető) csokis/mogyorós krémpor
1 dl víz
1 cs zselatin
6 dl tej
fél l habtejszín

Tetejére:

tortabevonó

Elkészítés:
2 dl vizet elkezdünk forralni 12,5 dkg zsírral, majd ha már elolvadt akkor hozzáadjuk a lisztet is, és addig főzzük, míg el nem válik az edény falától. A tűzről levéve egyenként belekeverjük gépi habverővel a tojásokat.

Ha ez kész akkor egy közepes tepsit (35*20 cm) alaposan kivajazunk és lisztezünk, beleöntjük a masszát és 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük a lapot.

A maradék alapanyagokból sütünk egy másik lapot ugyanígy.

A krémhez a tejben a leírás szerint elkeverjük a krémport. A vízben feloldjuk a zselatint és addig melegítjük, amíg el nem olvad. Ha kezd kihűlni akkor hozzákeverjük a krémhez.

Az alsó lapra rákenjük a krémet, majd erre rásimítjuk a keményre felvert tejszínt és befedjük a maradék lappal. A tetejét olvasztott tortabevonóval díszíthetjük.


A receptet beküldte: Emy 35


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Havas Tátra » Tátracsúcs » Darafelfújt hidegen » Almás morzsatorta
» Túri finom szelet » Habos túróslepény » Ribizlis joghurttorta » Túrópuffancs II.
» Törtmogyorós csokitorta » Rumos félhold » Habos bounty torta » Cola szelet
» Almás-diós-fahéjas kalács » Hókenyér » Csokis kavart süti » Csokis finom sütemény


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.