Tutireceptek.hu fejléc

Rumos félhold recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
- 8 tojás
- 20 dkg Cukor
- 20 dkg margarin
- 10 dkg darált dió
- 10 dkg liszt
- 2 evőkanál kakaópor
- 1 csomag sütőpor

A mázhoz:

- 40 dkg porcukor
- 1 dl rum

Elkészítés:
A tojások sárgáját és fehérjét szétválasztjuk.
A sárgájához adjuk a cukrot és a margarint, habosra keverjük. Utána hozzáadjuk a diót, a lisztet, a kakaót és a sütőport.
A tojások fehérjét habbá verjük, majd óvatosan a tésztába forgatjuk. Kikent tepsibe töltjük a masszát, lassan sütjük.
Ha elkészült, hagyjuk hűlni.

Közben a 40 dkg porcukrot a rummal sűrűre keverjük, és a félig kihűlt tésztára öntjük. Hűtőbe tesszük, majd ha teljesen kihűlt, félhold alakúra szaggatjuk.


A receptet beküldte: Zsó001


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rumos-kókuszos fatörzs » Rumos kruszta » Rumos csokoládészelet » Rumos-diós kockák
» Rumos, diós, kávés szelet » Rumos mokka » Almás, rumos puding » Lekváros félhold
» Rumos torta » Rumos sszelet » Rumos méz » Rumos-csokis szelet
» Rumos koktél » Rumosdiós fagyi » Rumos trüffelcsillag » Marcipános-rumos szelet


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.