Tutireceptek.hu fejléc

Magos kevert kenyerem, kiflim recept

Kategória:
 Kenyerek, péksütemények

Hozzávalók:
3dl langyos víz
300 gr búzaliszt
100 gr rétesliszt
200 gr tönkölyliszt(fehér v. telj.kiőrl.)
2-2 ek lenmag, szotyi, szezámmag, zabpehely
2 kismérő só
1 kismérő cukor
fél kocka élesztő
1 kk. sikér(elhagyható)
1 púpozott ek. zsír
1 ek. ecet(elhagyható)

Elkészítés:
Minden alapanyagot szobahőmérsékleten adagolva beleteszek a kenyérsütőbe (vagy összegyúrom géppel vagy kézzel) és dagasztó kelesztő programmal elkészítem.Lisztezett deszkán vagy kenyeret formázok belőle vagy kifliket,fél órát konyharuhával letakarva meleg helyen( de nem a kályha tetején!) kelesztem.Felvert tojással megkenem és előmelegített sütőben kb. 30-40 percet sütöm pirulásig.A kifliket meg lehet még szórni a tojás felkenése után különböző magokkal vagy nagyszemű tengeri sóval.Megsülés után rácson hagyom kihűlni.

Elkészítési idő: 180 perc

A receptet beküldte: Mariann63


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Pulykamell magos bundában » Kefíres kevert süti » Szezámmagos, sós rúd. » Kevert kuglóf
» Sokmagos kenyér » Nyúl köménymagosan » Epres kevert tészta » Banános kevert sütemény
» Tökmagos pogácsa » Mákos diós kevert » Chia­magos kó­kusz­go­lyó » Karácsonyi kevert süti
» Szezámmagos túrós pogácsa » Mákos kevert » Túrós-magos bagettek » Egyszerű kevert mézes


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.