Tutireceptek.hu fejléc

Májjal töltött csirkecomb baconbe göngyölve recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
4 db nagyobb csirkecomb
2 nagyobb csirkemáj (szív nélkül)
2 közepes fej vöröshagyma
4 nagyobb gerezd fokhagyma
8 vékony szelet bacon
2 ek olaj
1 dl száraz fehérbor
szárnyas fűszersó

Elkészítés:
A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, és karcsú szeletekre vágjuk.
A csirkecombokat kicsontozzuk, ügyelve a bőr épségére.
A húst gazdagon meghintjük a fűszersóval. A csontok helyére ültetjük a májdarabokat, a hússzéleket felhajtjuk, fogvájóval összetűzzük, majd begöngyöljük a combokat 2-2 szelet szalonnába. Végeiket ugyancsak fogvájóval rögzítjük.
A sütőt 180 C-fokra előmelegítjük. A csirkecombokat tepsibe fektetjük, körészórjuk a hagymákat. Meglocsoljuk egy kevés olajjal, aláöntjük a bort, alufóliával letakarjuk, és a sütőben 35 percig pároljuk, majd levesszük a fóliát, és a húst ropogósra sütjük (további 20-25 perc alatt).

Tanácsok:
Köretnek petrezselymes burgonya illik hozzá.


A receptet beküldte: syria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Velővel töltött csirke » Ünnepi töltött pulyka » Csirkemájjal töltött tök » Csirkecomb pékné módra
» Töltött narancs » Töltött csirkemell » Töltöttgomba » Töltött gömb cukkinik
» Töltött sült krumpli » Töltött kifli sonkával » Töltött palacsintafelfújt » Töltött kovászos uborka
» Görög töltött paprika » Répás, töltött csirkecomb » Csirkecomb ananászraguval » Tojással töltött káposzta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.