Tutireceptek.hu fejléc

Mandulás Pulykamell mangóval recept

Kategória:
 Főzelékek

Hozzávalók:
75 dkg pulykamell,
15 dkg mandula,
13 dkg liszt,
2 tojás,
4 dl étolaj v. (extra szűz olivaolaj),
2 db nagyobb, érett mangó,
8 dkg vaj,
fehér tört bors,
curry ízlés szerint és egy kevés só.

Elkészítés:
A pulykamellből 8 szeletet vágunk, enyhén kiveregetjük, megsózzuk és kevés fehér törtborssal meghintjük.
A megtisztított mandulát durvára vágjuk.
Az előkészített hússzeleteket lisztbe, felvert tojásba és a tört mandulába bundázzuk. Bő forró olajban világosbarnára sütjük.
A mangót vékonyan meghámozzuk és felvágjuk. Serpenyőben vajat hevítünk és az apróbb, kockára vágott gyümölcsdarabokat beletéve erős tűzön átforgatjuk.
A pulykamellszeleteket szépen tálra rendezzük és egyenletesen elosztva ráöntjük a mangót. Curryvel fűszerezzük.
Köretnek párolt rizst ajánlok.

Tanácsok:
Jó minőségű édes fehérbor illik hozzá.


A receptet beküldte: access


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Curry-s csirke mangóval » Csokis-mandulás habcsók » Zabpelyhes-mandulás cookie » Parajos pulykamell
» Mandulás kagyló » Pulykamell Gellért módra » Mandulás banánkenyér » Pulykamell Lucifer módra
» Kapros pulykamell » Zoldseges pulykamell » Mandulás édes tejleves » töltött pulykamell
» Mandulás keksztekercs » Pulykamellragu leves » Sajtos pulykamell » Mandulás kuglóf


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.