Tutireceptek.hu fejléc

Marhapörkölt kicsit másként recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 kg marhahús
2 nagy fej vöröshagyma
Pirosparika
3dl édes vörösbor
6 nagyobb gomba
4-5 uborka/savanyúság/
8-10 gyöngyhagyma /savanyúság/
majoranna
bazsalikom
oregánó
vegeta

2dl főzőtejszín
2 evőkanál liszt

Elkészítés:
A húst hagyományos módon felrakom pörköltnek,csak víz helyett a vörösborral öntöm fel.
Ízesítem vegetával,majorannával,sóvval,bazsalikommal és oregánóval.
A gombát megpucolom és felszeletelem ésaz uborkát felkarikázom a gyöngyhagymát ha nagyobb félbevágom ha nem akkor hagyom egybe.
Amikor a hús 80%-ba megfőtt belerakom a gombát,uborkát és gyöngyhagymát ée egybe készre főzöm.
A tejszínbe belekeverem a lisztet és ezt hozzákeverem az elkészűlt húshoz.
Egyret rottyan és kész!

Tanácsok:
Köretnek és burgonya krokettet szoktam hozzá adni,de nagyon finom mellé a tészta is.
Azoknak ajánlom akik szeretik a kicsit savanykás ízű ételeket.


A receptet beküldte: dudubaba


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fokhagymakrémleves másként » Diós golyó másként » Brassói kicsit másképp » Lángos kicsit másképp
» Spárgakrémleves másként » Spárga saláta másként » Görög bifsztek másként » Diós répatorta másként
» Rákóczi túrós másként » Cukkínifasírt másként » Lasagne- kicsit zöldebben » Marhapörkölt
» Húsgombóc kicsit másképpen » Rakott zöldség másként » Somlói piskóta másként » Bagolyszem - másként


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.