Tutireceptek.hu fejléc

Mézes csirke zöldpaprikával, szójaszósszal recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
Személyenként:
20-30 dkg pulyka- vagy csirkemell filé,
1 édes zöldpaprika (bátrabbak csípőset is használhatnak), kis olaj,
valamilyen grill típusú fűszerkeverék,
2 evőkanál méz,
2-3 evőkanál szójaszósz.

Elkészítés:
A pulyka- ill. csirkemell filét és a zöldpaprikát csíkokra vágjuk, ha a grillfűszerben nincs só, akkor megsózzuk. Kevés olajban sütjük, grillfűszerrel megszórva, amíg a hús megpirul. Én a paprikát kicsit később szoktam beledobni, hogy ropogós maradjon. Ha a hús már piros, ráöntjük a szójaszószt, a mézet és esetleg egy kis vizet, ha szükséges. Még egy kicsit sütjük, amíg a méz megolvad és a szósz kicsit besűrűsödik. Krumplipürével a legfinomabb, de csak úgy kenyérrel is pompás vacsora.

Elkészítési idő: 40 perc

A receptet beküldte: access


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mézes alma saláta » Vendégváró csirke » Csípős csirkeragu » Szezámmagos csirkefalatok
» Egyszerű mézeskalács » Csirkemájas tarisznya » Mustáros-hagymás csirke » Karácsonyi mézes figurák
» Csirkemájjal töltött gomba » Csirke vajas tésztában » Kertvégi csirkemell » Csirkés Waldorf-cipó
» Csirkemáj grillsütőben » Csirkeszárny Orly módra » Kapros csirkeragu-leves » Csirkemájas tarja.


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.