Tutireceptek.hu fejléc

Mézes-meggyes rakott kalács recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
6 személyre:
1 üveg magozott meggybefőtt
8 dkg cukor
1 ek. étkezési keményítő
20 dkg étcsokoládé
5 dl tejszín
25 dkg mascarpone (vagy krémes túró)
3 dl tej
8 dkg méz
50 dkg kalács

Elkészítés:
A meggyet leszűrjük,a levét a cukor felével felforraljuk.A keményítőt összekeverjük 2 ek. vízzel és besűrítjük a meggylevet.Egyet forralunk rajta,beletesszük a meggyet és hagyjuk kihűlni.
A csokoládét vízgőzön felolvasztjuk és a kemény habbá vert tejszín felét hozzákeverjük az olvadt csokihoz.
A mascarponét a cukor másik felével kikeverjük és beleforgatjuk a maradék tejszínhabot.
A tejet összemelegítjük a mézzel. A szeletelt kalácsot egyenként belemártjuk a mézes tejbe és egy üveg tál alját kibélelünk vele.
Ráöntjük a meggyet,majd ismét egy áztatott kalács réteg következik.Erre megy a túrókrém,újra kalács és végezetül a csokikrém.


A receptet beküldte: Szafy


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kürtős kalács parázson » Rakott szendvics » Sajtos-gombás rakott hús » Rakott mexikói tészta
» Mediterrán rakottas » Rakott cukkini Emyke módra » Adventi mézeskalács » Rakott vagdalt
» Rakott baconos tarhonya » Karalábés rakott hús » Tejfölös rakott csirke » Rakott makaróni
» Ananászos rakott karaj » Az én rakott krumplim » Erdélyi rakottkáposzta » Almás-diós rakott metélt


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.