Tutireceptek.hu fejléc

Nagggyon finom teljes kiőrlésű zsemle recept

Kategória:
 Kenyerek, péksütemények

Hozzávalók:
1 kg teljes kiőrlésű búzaliszt
1 csomag élesztő
1 dkg só
3-4 dl víz

Elkészítés:
A liszt közepébe öklünkkel kis mélyedést nyomunk. Az élesztőt belemorzsoljuk. Langyos vízzel és egy kis liszttel elkeverjük és megvárjuk, amíg felfut. Ízlés szerint fűszerezzük. Jól meggyúrjuk (kenyérsütőgéppel is lehet). A tésztának nem szabad sem ragadnia, sem túl száraznak lennie. Gombócokat formálunk és kivajazott tepsire helyezzük őket. Egyenletesen langyos helyen, letakarva megkelesztjük. Sütés előtt vízzel megkenjük. A sütőbe egy vízzel telt edényt helyezünk és előmelegítjük. 10 percig 240 ºC-on, további 10 percig 220 ºC-on sütjük. A zsömle akkor sült meg, ha alul és felül megütögetve egyaránt kopog. A sütőből kivéve ismét megkenjük vízzel és egy rácsra tesszük hűlni.


A receptet beküldte: Dizzz


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» A legfinomabb meggyszósz » Teljes kiőrlésű kenyér » Bundás zsemle cukrosan » Finom rakott karfiol
» 3 perces finomság! » Finom Aranygaluska » Töltött zsemle » Finom szilvás sütemény
» Juhászzsemle » Finom kakaós kuglóf » Mazsolás kekszes finomság » Finom pizzás táska
» Zsemlegombóc » Egyszerű csudafinom rétes » Zsermak - nagyon finom » Finom gyümölcsös muffin


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.