Tutireceptek.hu fejléc

Őzháttorta recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
3 evőkanál liszt,
3 tojás,
9 dkg cukor,
12 dkg darált mandula,
7 dkg étcsokoládé,
1 teáskanál reszelt citromhéj,
fél teáskanál őrölt fahéj,
csipetnyi só

A tetejére:

10 dkg egész mandula,
7 dkg étcsokoládé,
1 teáskanál víz

Elkészítés:
A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Kivajazzuk a szögletes tortaformát. Zsemlemorzsával behintjük. Robotgéppel (a legmagasabb fokozaton) jól összekeverünk egy tojást, két tojássárgáját, a cukrot, a reszelt citromhéjat, az őrölt fahéjat és a sót. Belekeverjük a darált mandulát, a reszelt csokoládét és a lisztet Másik tálban a legmagasabb fokozaton kemény habbá verjük a tojásfehérjét. Hablapáttal óvatosan a tésztába vegyítjük. A tésztát a kivajazott formába simítjuk és 30-35 percig, illetve tűpróbáig sütjük. A süteményt 10 percig a formában hagyjuk, majd rácsra borítjuk, és teljesen kihűtjük. Gőz fölött megolvasztjuk a csokoládét a vízzel, majd a tortára kenjük. Beleszúrjuk az egész mandulaszemeket úgy, hogy függőlegesen kiálljanak.

Tanácsok:
Ez a német torta a tésztából függőlegesen kiálló mandulaszemekről kapta a nevét.


A receptet beküldte: access


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csokis (ünnepi) almatorta » Hamis marcipán » Rózsaszelet » Grízfelfujt meggyel
» Baunty szelet » Joghurtos diós süti » Zabfalat » Gyümöcsös joghurtos desszert
» Mogyorós kosár » Tejfölös csodabogár » Étcsokis kekszgolyó » Cseresznyeszörbet
» Mandulás kenyér » Farsangi fánk tojás nélkül! » Pudingos ökörszem » Ciromos Gombockák /OLCSÓ/


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.