Tutireceptek.hu fejléc

Paradicsomos rizottó velencei módra recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
4 személyre:
40 dkg szárnyasmáj,
25 dkg gömbölyű szemű rizs,
30 dkg mirelit zöldborsó,
1 fej vöröshagyma,
5 dkg finomra reszelt parmezán sajt,
5 dl paradicsom ivólé,
4 evőkanál vaj vagy főzőmargarin,
1 csokor friss vagy fél teáskanál szárított zsálya,
só,
őrölt bors,
édesnemes pirospaprika

Elkészítés:
Lábosban megforrósítunk 1 evőkanál vajat vagy főzőmargarint.
Üvegesre pároljuk a megtisztított és apró kockákra vágott vöröshagymát, majd
hozzáadjuk a rizst, összepirítjuk, és felöntjük a paradicsom ivólével. Sóval, őrölt
borssal ízesítjük, és kis lángon, időnként megkeverve, kb. 15 percig főzzük.
Hozzáadjuk a zöldborsót, és további 5 percig főzzük. A megtisztított, megmosott,
megtörölt szárnyasmájat a maradék vajon vagy margarinon kb. 5 perc alatt
megsütjük.
Hozzáadjuk a csíkokra vágott friss zsályalevelet és összepirítjuk.
Sózzuk, borsozzuk.
A reszelt parmezánt a paradicsomos rizsbe keverjük, és meghintjük pirospaprikával.
A zsályás sült májat a paradicsomos-sajtos rizottóval
körítve tálaljuk.


A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Húsos tészta osztrák módra » Gombás-cukkinis rizottó » Túró rudi Emyke módra » Csirke Sztroganoff módra
» Halas rizottó 2 » Finom rétes Emyke módra » Paradicsomos babsaláta » Hamburger izraeli modra
» Zöld paradicsomos lekvár » Csirkecomb kertészné módra » Sertéskaraj Erdészné módra » Sólet Ági módra
» Húsgombóc Juszuf módra » Sertésborda Karcsi módra » Sajtos tészta ínyenc módra » Rakott csirke olasz módra


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.