Tutireceptek.hu fejléc

Pekándió-lepény recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
a tésztához: 20 dkg liszt,
12 dkg vaj,
8 dkg cukor,
1 tojás,
reszelt citromhéj,
csipetnyi só.
A töltelékhez: 10 dkg vaj,
3 tojás,
10 dkg kukoricaszirup (méz),
20 dkg pekándió vagy más csonthéjas (dió, mogyoró, mandula),
15 dkg barnacukor,
1 evőkanál liszt,
fél zacskó vaníliás cukor,
őrölt fahéj

Elkészítés:
Az omlós tésztához valókat gyorsan összedolgozzuk, folpackba csomagoljuk és 2 órára hűtőszekrénybe tesszük.
A vajat robotgéppel habosra verjük a cukorral és a kukoricasziruppal (mézzel), majd belekeverjük a lisztet.
Másik tálban habosra verjük a tojásokat, majd összeöntjük a kettőt.
Vaníliás cukorral, őrölt fahéjjal fűszerezzük.
A tésztát kinyújtjuk, gyümölcstortaformába nyomkodjuk, alját megszurkáljuk. Ráöntjük a krémet és megszórjuk a dióval. Közepesen forró sütőben kb. 35 percig sütjük.


A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Túrós-kapros rakott tészta » Házi tortillatekercs » Szalonnás torta » Túrós – hagymás galuska
» Baconszalonnás spagetti » Lazagna Marianntól » Kolbászos tarhonya » Spagetti velővel
» Gyümölcsös-túrós rakottas » Piroska palacsinta » Grízsmarni » Sonkáspogácsa
» Finom penne » Palacsinta 2. » Káposztás csiga » Zabos epres palacsinta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.