Tutireceptek.hu fejléc

Porlós almás recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
35dkg liszt,
2db tojás,
12 dkg porcukor,
2 EK tejföl,
1 cs sütőpor
egy citrom reszelt héja,
25 dkg margarin.
Kb 1.5 kg alma

Elkészítés:
A lisztet, a cukrot a margarinnal jól eldörzsöljük, belereszeljük a citromhéjat, hozzákeverjük a sütőport. A közepébe, egy mélyedésbe rakjuk a tejfölt, a tojásokat, kanállal jól eldolgozzuk. Hideg helyen pihen, amíg az almát hámozzuk, reszeljük, levét kissé kinyomjuk. A citrom leve, 3 EK porcukor, csipet fahéj kerül bele. Jól meglisztezett deszkán két lapot nyújtunk (közepes tepsibe) vajazott lisztezett tepsibe rakjuk az egyik lapot, villával megszurkáljuk, kekszmorzsával (vagy száraz búzacsírával) megszórjuk, erre kerül az alma rá a másik lap. Ezt is megszurkáljuk. A tésztából elvéve kerülhet a tetejére levél, sodort dísz is, így mutatósabb. Jó forró előmelegítet sütőbe 50 perc alatt kész. Porcukorral meghintjük a tetejét, hidegen szeleteljük.

Tanácsok:
A vaj hideg legyen gyorsan dolgozzunk vele

Elkészítési idő: 50 perc

A receptet beküldte: rolvisa


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Zabpelyhes-almás süti » Almás pite 2. » Almasaláta hagymával » Almás banános csoda
» Karacsonyi csudaalmas » Almás kukoricasaláta » Almás-krémes piskóta » Almás sütőtökleves
» Diós-almás céklasaláta » Almás kalács » Tönkölyös-almás muffin » A nagyi almás sütije
» Almás pudingos lapok » Apa almás batyuja » Almás mákos süti » Almás különlegesség!


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.