Tutireceptek.hu fejléc

Pudingos - gesztenyés szelet recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
60 dkg liszt,
20 dkg zsír vagy margarin,
15 dkg cukor,
1 cs. szalakáli,
1 dl tej,
2 tojás,
1 színes aroma ( vérnarancs vagy meggy )

A krémhez :
2 cs. vaníliás pudingpor,
7 dl tej,
cukor ízlés szerint,
15 dkg vaj vagy margarin,
20 dkg porcukor,
25 dkg gesztenyemassza,

A tetejére :
30 dkg porcukor,
3 cl rum

Elkészítés:
A lisztet a zsírral vagy margarinnal elmorzsoljuk. A cukrot, egész tojásokat, langyos tejben feloldott szalakálit összekeverjük. Felezzük a keveréket, felébe kevés aromát teszünk ( csak a színe miatt )

Rétestészta keménységűre gyúrjuk. Majd a külön kigyúrt gombócokat kettéosztjuk. Késfoknyi vastagra nyújtjuk. A két lapot külön sütőlapon világosra sütjük. 150 fokon 8-10 perc alatt.

A pudingot a tejjel, cukorral megfőzzük, hülni hagyjuk. A vajat vagy margarint porcukorral habosra keverjük és a kihült pudinggal összekeverjük. 2/3-át összekeverjük a gesztenyemasszával.

A krémet felváltva a tészta közé kenjük.

A porcukrot a rummal elkeverjük, enyhén folyós állapotú legyen, majd rákenjük a tészta tetejére. Lehetőleg másnap szeleteljük. A tészta addig megpuhul, a cukromáz megkeményedik.


A receptet beküldte: MRG


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Erdélyi rafaello szelet » Babapiskótás szelet » Bécsi piskótaszelet » Narancs szelet
» Rumos puncs szelet » Rumos, diós, kávés szelet » Berlini diós szelet » Gesztenyés krémes
» Bajadér szelet » Csokis finom szelet » Szirom szelet » Gesztenyés bomba
» Almás-pudingos sütemény » Sznikersz szelet » Tejfölös süti szelet » Citromos-csokis szelet


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.