| Pulykamell copf baconbe bugyolált burgonyával receptHúsételek Hozzávalók: 2 db tojássárgája 2-3 evőkanál majonéz 2-3 dl napraforgó olaj 2 evőkanál pirospaprika 50 dkg krumpli 1 csipet só 2 db gerezd fokhagyma 1 csipet bors 1 nagy pulykamellfilé 1 evőkanál fokhagymakrém 4 dkg liszt (amennyit a burgonya felvesz) 10 szelet bacon Elkészítés: A pulykamellet felszeleteljük, hosszában bevágjuk kétszer a szeleteket (3 részre) úgy, hogy a végük egyben maradjon. Sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük a szeleteket, majd pirospaprikás, fokhagymakrémes, borsos olajban pácoljuk pár órát hűtőben. Befonjuk a szeleteket hármas fonással, hústűvel hosszában megtűzzük. Serpenyőben aranyszínűre sütjük. A krumplit megtisztítjuk, felkockázzuk, és feltesszük sós vízben főni. Ha megfőtt, összetörjük, 2 tojás sárgáját keverünk hozzá, majonézt, borsot és fokhagymát, majd annyi lisztet, amennyit felvesz ahhoz, hogy gombócokat tudjunk formálni. A gombócokat baconszeletekbe csomagoljuk, és serpenyőben megsütjük. A receptet beküldte: mese Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |