Tutireceptek.hu fejléc

Radványi fácánmell áfonyamártással recept

Kategória:


Hozzávalók:
4 db fácánmell,
tört fehérbors,
szerecsendió,
bazsalikom,
12 dkg vaj.
2 dl tejföl,
2 db tojássárgája,
1 csomó metélőhagyma,
12 dkg sajt,
40 dkg körte,
1 db citrom,
1 dl vörösbor,
40 dkg áfonya,
5 cl konyak,


Elkészítés:
A fácánmelleket kicsontozzuk, és eltávolítjuk a bőrét. Sóval, őrölt fehérborssal, reszelt szerecsendióval, őrölt bazsalikommal fűszerezzük. Forró vajba téve mindkét oldalát elősütjük. Egy tűzálló tálat vajjal kenjük ki, és a fácánmelleket sorba rendezve tegyük bele. Öntsük keverőtálba a tejfölt, adjuk hozzá a tojássárgáját, az apróra vágott metélőhagymát és a reszelt sajtot, gyengén sózzuk meg és keverjük össze. Ezzel a melleket vonjuk be, és az előmelegített sütőbe téve süssük szép pirosra.
A meghámozott körtét vágjuk félbe, dörzsöljük be citrommal, és pároljuk vörösborban puhára. Az áfonyát konyakkal ízesítjük, és ezzel töltjük meg a körtéket, majd ültessük őket a kikent sütőlapra és a sütőbe téve, forrósítsuk jól át, Az elkészült fácánmelleket az áfonyával töltött körtével és mandulás burgonyaropogóssal tálaljuk, és desszertborokat kínáljunk mellé.


A receptet beküldte: almeno


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Bakonyi fácánmell » Bakonyi fácánmell sajtosan » Hamis vadas mártás » Fácánpörkölt
» Gombás vaddisznóragu » Hegyi pörkölt. » Olaszos-almás vadkacsamell » Párolt vadkacsa
» Gombás vadkacsaragu » Fácán gesztenyés almával » Tárkonyos őzragu. » Erdésztokány
» Gyümölcsös vadkacsa » Mezőőr kedvence » Gombás szarvas-steak » Babgulyás vadász módra


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.