Tutireceptek.hu fejléc

Rakott őszibarack recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
1 csomag babapiskóta,
2 dl rumos-cukros tej,
4-5 szem őszibarack, vagy -befőtt,
2 egész tojás,
1 evőkanál liszt,
2 evőkkanál cukor,
1 csomag vaniliás cukor,
1/2 l tej.

Elkészítés:
A babapiskótákat belemártjuk a rumos-cukros tejbe, és egy tál aljára kb. kétujjnyi magasan lerakjuk.
Az őszibarackokat meghámozzuk, ketté vágjuk, magjaikat kivesszük (ha befőtt, akkor lecsepegtetjük) és magházukkal lefelé a piskótára rakjuk.
A többi hozzávalóbót összekeverjük és gőz fölött krémet főzünk belõle.
Kihűtjük és a barackra öntjük.
A tetejét sűrűn meghintjük durvára vágott dióval vagy mandulával.


A receptet beküldte: badonyimariaeva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rakott karalábé karajjal » Rakott babapiskóta » Őszibarack pezsgő koktél » Szilvás rakott palacsinta
» Rakott patiszon » Francia rakott burgonya » Őszibarackos joghurttorta » Őszibarackos tekercs
» Rakott savanyúkáposzta » Túróval rakott puliszka » Rakott túrósburgonya » Klasszikus rakott karfiol
» Vega rakott spagetti » Könnyű rakott burgonya » Rakott sajtos hús » Rakott burgonya másképp


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.