Tutireceptek.hu fejléc

Rakott patiszon darált hússal recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
2 patiszon
40 dkg darált hús
2 dl tejföl
10 dkg sajt
2 közepes fej hagyma
pirospaprika

bors

Elkészítés:
Pucold meg a patisszont, vájd ki a közepét. Vágd apró kockákra az első negyedét, majd szeleteld fel a nagyját vékonyan.
Készíts a darált húsból jó sűrű pörköltet. Mikor az kész, tedd bele a kis kockákra vágott patiszont, s azzal főzd készre.
Pakold a szeletelt patisszont és a húst rétegesen egy vékonyan olajozott jénaiba úgy, hogy patisszon jusson az aljára és a tetejére is.
Legfelülre tejfölbe kevert reszelt sajtot halmozz, és a tálat lefedve tedd közepesen meleg sütőbe. Kb. 30 perc alatt megpuhul a patisszon.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Francia rakott krumpli » Almás-diós rakott metélt » Rakott csülök » Darálthúsos penne
» Patiszon fasírt » Rakott tészta brokkolival » Rakott zöldbab » Rakott spagetti
» Rakott túrós laska » Gyors rakottas » Rakott krumpli Belga módra » Rakott fincsi zöldbab
» Rakott krumpli másképpen » Rakott egyveleg » Rakott brokkoli és karfiol » Csokis rakott palacsinta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.